Συμβουλές για σωστό μακιγιαζ

Tips για ένα σωστό μακιγιάζ

Για να κάνετε το σωστό μακιγιάζ πριν προσθέσετε οτιδήποτε θα πρέπει να προετοιμάσετε το πρόσωπο σας. Ο σκοπός ενός primer είναι να βελτιώσει την εμφάνιση του μακιγιάζ και να αυξήσει τη μακροζωία του. Μπορείτε να εφαρμόσετε το primer με τα δάχτυλά σας, καλύπτοντας ολόκληρο το πρόσωπο με μια μικρή ποσότητα. Το primer θα βοηθήσει επίσης το μακιγιάζ σας να παραμένει σταθερό όλη την ημέρα. Αν πρόκειται να ιδρώσετε, τρέξετε ή κάνετε οτιδήποτε άλλο που θα προκαλέσει το μακιγιάζ σας να φθείρεται ή να λερώνει, το primer είναι απαραίτητο για εσάς.

Υπάρχουν αρκετοί τύποι foundation, αλλά γενικά εφαρμόζονται με τον ίδιο τρόπο. Τα υγρά, κρεμώδη και πουδρένια foundation δημιουργούν μια πιο ομοιόμορφη επιδερμίδα, δημιουργώντας μια ομοιόμορφη βάση για το άλλο σας μακιγιάζ. Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο foundation ή ένα υγρό σφουγγαράκι ομορφιάς για να εφαρμόσετε το foundation στο πρόσωπό σας, στο λαιμό και τα αυτιά σας αν είναι απαραίτητο. Να θυμάστε ότι το foundation σας πρέπει να είναι το ίδιο χρώμα με το φυσικό τόνο του δέρματός σας, όχι πολύ σκούρο ή ανοιχτό. Είναι χρήσιμο να ταιριάξετε το foundation με το στήθος και το λαιμό σας, ώστε το πρόσωπό σας να μην έχει διαφορετικό χρώμα από το υπόλοιπο σώμα σας. Ποτέ δε θέλετε μια ξεκάθαρη γραμμή από το σαγόνι σας έως το λαιμό σας. Αυτό είναι πολύ αφύσικο σαν αποτέλεσμα και δίνει ένα σκληρό και ακατάλληλο φινίρισμα, που δεν είναι αυτό που θέλετε. Η επιλογή ενός χρώματος που ταιριάζει με το δέρμα σας βοηθάει πάντα.

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πινέλο concealer για να προσθέσετε λίγο επιπλέον foundation και να καλύψετε αντισταθμιστικές ατέλειες.
  • Το υγρό foundation μπορεί να εφαρμοστεί με τα δάχτυλά σας, αν και αυτό είναι πιο πιθανό να εισάγει βακτήρια στο δέρμα σας και να προκαλέσει μελλοντικά σπυράκια.

Ο σκοπός του concealer είναι να εξομαλύνει την ανομοιομορφία του τόνου του δέρματος λόγω ατελειών ή σκούρων κύκλων κάτω από τα μάτια. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα concealer σε μια απόχρωση λίγο φωτεινότερη από τον τόνο του δέρματός σας για να δώσετε λάμψη στις σκούρες περιοχές ή στα υψηλά σημεία του προσώπου σας.

Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο concealer ή το (καθαρό) άκρο των δαχτύλων σας για να αναμείξετε το concealer σας στην περιοχή κάτω από τα μάτια σας σε σχήμα αντίστροφου τριγώνου, κατά μήκος της γέφυρας της μύτης, στο πηγούνι, στο κέντρο του μετώπου και πάνω από το άνω χείλος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια απόχρωση που ταιριάζει με τον τόνο του δέρματός σας για να καλύψετε κάθε κόκκινη περιοχή ή πάνω από κάθε ακμή ή σκούρο σημείο.

Προγραμματίστε το ραντεβού σας για να αποκτήσετε το μακιγιάζ που θα αλλάξει την διάθεσή και την εμφάνισή σας

Comments are closed.