Περιποίηση Νυχιών

Συμβουλές για όμορφα και υγιή νύχια

Το βάψιμο των νυχιών είναι ένας δημοφιλής τρόπος για να προσθέσετε λίγη ομορφιά και στυλ στα χέρια σας. Από το κλασικό κόκκινο μέχρι τις τολμηρές ματ αποχρώσεις, υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για να διαλέξετε. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για να βελτιώσετε το αποτέλεσμα του βαψίματος σας ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές για όμορφα και υγιή νύχια.

Πριν αρχίσετε το βάψιμο, είναι σημαντικό να ετοιμάσετε τα νύχια σας. Ξεκινήστε με ένα καθαρό νύχι και βεβαιωθείτε ότι οι περιτυλιγμένοι περιθώρια έχουν αφαιρεθεί. Αν οι περιτυλιγμένοι περιθώρια δεν αφαιρεθούν πριν από το βάψιμο, το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι τόσο καθαρό όσο θα θέλατε. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι τα νύχια σας είναι στεγνά και απαλλαγμένα από λάδια και κρέμες.

Όταν είστε έτοιμοι να αρχίσετε το βάψιμο, επιλέξτε το χρώμα που θέλετε και βεβαιωθείτε ότι έχετε το κατάλληλο εργαλείο. Συνήθως, αρκεί ένα πινέλο για να εφαρμόσετε το βερνίκι σας. Πριν από την εφαρμογή, βεβαιωθείτε ότι το βερνίκι είναι καλά ανακινημένο για να αναμειχθούν καλά οι συστατικοί του.

Ξεκινήστε πάντα από το κέντρο της νυχιάς και συνεχίστε προς τις πλευρές. Περάστε μια πρώτη στρώση βερνικιού και αφήστε το να στεγνώσει πλήρως πριν εφαρμόσετε τη δεύτερη στρώση. Για ένα πιο έντονο αποτέλεσμα, προσθέστε μια τρίτη στρώση.

Μην απογοητεύεστε εάν κάποιες φορές το βερνίκι σας δεν εφαρμόζεται ομαλά. Αντ’ αυτού, περιμένετε μέχρι να στεγνώσει πλήρως και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα λεπτό πινέλο ή ένα ειδικό στυλό διορθώσεων για να διορθώσετε οποιαδήποτε λάθη.

Τέλος, για να παρατείνετε τη διάρκεια του βερνικιού σας, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα τελικό στρώμα καθαρού βερνικιού για να προστατεύσετε το χρώμα και να προσθέσετε λάμψη.

Μπορείτε να καταλήξετε με φθαρμένα νύχια για διάφορους λόγους. Το δάγκωμα των νυχιών ή το ξεφλούδισμα των ημιμόνιμων βερνικιών (κάτι που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε) ή η χρήση ακρυλικών μπορεί να οδηγήσει σε φθαρμένα νύχια. Η εγκυμοσύνη και η γήρανση επίσης επηρεάζουν την κατάστασή τους, καθιστώντας τα μερικές φορές ανεπίπεδα ή πιο εύθραυστα. Συμβουλή : Παραμείνετε ενυδατωμένοι πίνοντας αρκετό νερό και εφαρμόζοντας κρέμα χεριών. Προσπαθήστε να αποφεύγετε το υπερβολικό πλύσιμο των χεριών, καθώς αυτό μπορεί να ξηραίνει τα νύχια και τα παρανύχια και να προκαλέσει ρωγμές.

Με τους ενισχυτές νυχιών, το όνομα είναι αυτοεξηγούμενο. Αναζητήστε ένα προϊόν που στοχεύει στην αντιμετώπιση των αδύναμων νυχιών και την ενίσχυσή τους. Ένας καλός ενισχυτής είναι γεμάτος θρεπτικά και ενισχυτικά συστατικά για να βοηθήσει τα εύθραυστα και κατεστραμμένα νύχια. Τα συστατικά διαφέρουν από προϊόν σε προϊόν. Οι ενισχυτές νυχιών συνήθως περιλαμβάνουν τουλάχιστον ένα αιθυλοξικό, βουτυλοξικό, νιτροκυτταρίνη και ρητίνη τοσυλαμίδης φορμαλδεΰδης. Αυτά τα συστατικά λειτουργούν για να ενισχύσουν το νύχι.

Προγραμματίστε το ραντεβού σας και απολαύστε μία απόλυτη εμπειρία περιποίησης μανικιούρ που θα αλλάξει την διάθεσή και την εμφάνισή σας.

Comments are closed.